logo rescope Reparatie & revisie van endoscopen

Succesvol btw-pleidooi Rescope

Rescope heeft een akkoord bereikt met de Belastingdienst over de toepassing van het lage btw-tarief op alle reparaties van endoscopen met een werkkanaal. In plaats van de huidige 21% betalen ziekenhuizen vanaf nu 6% btw.
Daarnaast heeft Rescope overeenstemming bereikt met de Belastingdienst over terugvordering van teveel betaalde btw over de afgelopen 5 jaar en uitkering hiervan aan de ziekenhuizen.

Lastenverlichting

Voor ziekenhuizen in Nederland betekent dit een belangrijke eenmalige lastenverlichting. Rescope neemt de terugvordering op zich en zorgt ervoor dat haar klanten de teveel betaalde btw over de afgelopen 5 jaar terugkrijgen. Alle ziekenhuizen die in deze periode gebruik hebben gemaakt van de service van Rescope ontvangen een brief waarin de bedragen worden gespecificeerd. Rescope keert de bedragen uit aan de ziekenhuizen als de terugvordering door de Belastingdienst is afgehandeld.
Sinds 1 juni zijn de facturen van Rescope voor reparaties aan endoscopen met een werkkanaal aangepast aan het verlaagde btw-tarief (6%).

Rescope

Het bereiken van dit akkoord past geheel in de visie van Rescope. Rescope wil altijd en overal de beste kwaliteit bieden op het gebied van reparatie en revisie van endoscopen.

De zorgmarkt verandert. Rescope helpt zorginstellingen zo efficiënt en kwalitatief hoogwaardig mogelijk te werken. Wij besparen onze klanten zowel tijd als geld door endoscopen snel en goed te reviseren, te onderhouden en te repareren tegen een betaalbare prijs. Voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen is Rescope een onafhankelijke partner die vakkundig antwoord geeft op alle vraagstukken op het gebied van endoscoopmanagement. Wij delen onze kennis en ervaring graag met andere professionals.

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief!