logo rescope Reparatie & revisie van endoscopen

Hoe schoon is een flexibele scoop?

 

Wij vragen ons dit vaak af. In het proces van een endoscoop zitten wij als Rescope natuurlijk aan de vuile kant. Scoop is defect en wordt opgestuurd. Vaak wordt de scoop dan uit voorzorg alleen handmatig gereinigd… logisch dat we dan niet de schoonste scopen zien. Helaas zie we in de praktijk ook vaak genoeg dat een scoop met een schoonverklaring wordt opgestuurd maar dat wij die dan niet zouden beoordelen als schoon. Dit heeft grote gevolgen voor de patiënt veiligheid en kan leiden tot een verhoogd risico op infectieziekten of het overbrengen van micro-organismen van de ene patiënt naar de andere.

Dit willen we natuurlijk niet en daarom besteden we veel aandacht aan het reinigen van de flexibele endoscoop. Het is natuurlijk wel zo dat we bij de flexibele endoscoop praten over high level desinfectie dat maakt het wat lastiger om een echte harde afkeur aan een endoscoop te geven omdat deze niet schoon zou zijn… of niet?

In Nederland hebben we vanuit de fabrikanten de Instructions for Use en ook het SFERD kwaliteitshandboek dat er voor zou moeten zorgen dan we dit reinigingsproces zo goed mogelijk uitvoeren.

Om meer inzicht te krijgen in de vraag hoe schoon is een flexibele endoscoop zijn wij een onderzoek gestart in 4 ziekenhuizen.  Op basis van ATP-meting hebben wij het gehele proces van reiniging en desinfectie van deze ziekenhuizen in kaart gebracht en aanbevelingen mogen geven… benieuwd naar dit rapport? Klik HIER om de resultaten in te zien. 

Heeft u zelf ook interesse om antwoorden te krijgen op de vraag hoe schoon is uw endoscoop? Vraag dan naar onze mogelijkheden via peter@rescope.nl

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief!