logo rescope Reparatie & revisie van endoscopen

Het Nut en de Toepassingen van een Borescope (Babyendoscoop)

Een borescope, ook wel bekend als een babyendoscoop, is een instrument dat wordt gebruikt om moeilijk bereikbare gebieden te inspecteren. Het bestaat uit een flexibele buis met aan het uiteinde een kleine camera en een lichtbron. De beelden die worden vastgelegd door de camera kunnen live worden bekeken op een monitor of worden opgenomen voor latere analyse. Ook is het mogelijk om tussentijds een foto te maken.

Een borescope werkt door middel van een optische vezel of een digitale beeldsensor die aan het uiteinde van de buis is gemonteerd. De camera en de lichtbron aan het uiteinde van de borescope sturen beelden terug naar de gebruiker, waardoor ze een visuele inspectie kunnen uitvoeren van ontoegankelijke gebieden zoals een biopsie kanaal van een endoscoop maar ook holle instrumenten kunnen aan de binnenkant gecontroleerd worden op beschadigingen en verontreinigen.

Het gebruik van een babyendoscoop biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Babyendoscopen stellen gebruikers in staat om te controleren of de kanalen in takt zijn en dus geen verhoogd risico aan patiĆ«ntveiligheid te geven, zonder de noodzaak van demontage, wat tijd en kosten bespaart.
  • Gebruikers kunnen live beelden bekijken/delen tijdens inspecties, waardoor ze directe feedback krijgen over de toestand van het te inspecteren gebied.
  • Babyendoscopen zijn verkrijgbaar in twee diameters (1,83 mm & 1,06 mm) waardoor ze kunnen worden aangepast aan verschillende inspectiebehoeftes.

Demo aanvragen? Vul het contactformulier in!

 

Blijf op de hoogte, schrijf u in voor onze nieuwsbrief!